Известие

Collapse
No announcement yet.

комплект носачи за 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщение
    Ето ги и моите, поръчах ги миналата седмица, 2 горни+2 долни+ 2 биалети = 330лв + спи града
    Тия са баш кат моите,само не ми стана ясно защо на горните пише АТЕС а на долните Flennor,виждал съм и горни и долни в опаковка АТЕС,синя опаковка,от друга страна Fllennor пак е немска фирма за афтър маркет части,стана май мешана скара АТР-АТЕС-Flennor,нека доставчиците се изкажат по темата.
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• И аз съм решил да слагам от тия, обаче търся колега да правим партия че на мен ми трябва горен-ляв и долен десен. На някой ако му трябват другите 2 да пише на ЛС

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
        Ми от началото на юли и занапред в България ще карам.....точно за България с тия лунни пейзажи си е грехота да се дават 410 веро за комплект оригинални горни и носачи......
        Грехота, не грехота, ама на бензинката имах 70К с рикамби оригинали (познатата опаковка fiat-lancia-alfa romeo), купени от А Ауто преди няколко години на промоция (тогава ми се вързаха на 800 лв.). След това я продадох и човека е навъртял още 20К до момента (кара основно извънградско) и каза че няма грам тропане или скърцане. Е вярно, като видя дупка гледам да я избегна или намалявам и не карам като талибан, както кара танк, но независимо от това съм предоволен от TRW и мисля и за напред да слагам само рикамби оригинали чаркове по окачването - още повече, че оригиналните шарнири подлежат на рециклиране, докато на имитациите не искат да ги правят. Според мене проблемите на TRW се състоят в това, че има различбни качества и не е ясно какво се внася у нас, докато OEM-те, които са рикамби оригинали (fiat, lancia, alfa romeo) са с гарантирано качество.
        Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 12:29.
        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
          Грехота, не грехота, ама на бензинката имах 70К с рикамби оригинали (познатата опаковка fiat-lancia-alfa romeo), купени от А Ауто преди няколко години на промоция (тогава ми се вързаха на 800 лв.). След това я продадох и човека е навъртял още 20К до момента (кара основно извънградско) и каза че няма грам тропане или скърцане. Е вярно, като видя дупка гледам да я избегна или намалявам и не карам като талибан, както кара танк, но независимо от това съм предоволен от TRW и мисля и за напред да слагам само рикамби оригинали чаркове по окачването - още повече, че оригиналните шарнири подлежат на рециклиране, докато на имитациите не искат да ги правят. Според мене проблемите на TRW се състоят в това, че има различбни качества и не е ясно какво се внася у нас, докато OEM-те, които са рикамби оригинали (fiat, lancia, alfa romeo) са с гарантирано качество.
          Не оспорвам,че от оригиналните са по-добрият вариант,но с АТЕС в Гърция има хора с по над 50 000 км.,то май и тук във форума има хора с АТЕС,които вече гонят 50 000 км а цената на комплект горни и долни е точно колкото цената на един долен носач Рикамби.Но да предположим,че тези АТЕС ще изкарат 33 000 км.,имаме 33 000 км. за 290 лева=141,71 евро значи за 100 000 км. са ни нужни 3х141,71=425,13 тоест разлика 15,13 евро в полза на Рикамбито,в полза на АТЕС е,че не ги даваш тези пари на веднъж,а ако изкарат 45-50 000 км. направо АТЕС е пълен победител.

С една Алфа винаги са нужни пари под ръка,за 70 000 км. може да и се случат 70 000 неща.

Comment

Не оспорвам,че от оригиналните са по-добрият вариант,но с АТЕС в Гърция има хора с по над 50 000 км.,то май и тук във форума има хора с АТЕС,които вече гонят 50 000 км а цената на комплект горни и долни е точно колкото цената на един долен носач Рикамби.Но да предположим,че тези АТЕС ще изкарат 33 000 км.,имаме 33 000 км. за 290 лева=141,71 евро значи за 100 000 км. са ни нужни 3х141,71=425,13 тоест разлика 15,13 евро в полза на Рикамбито,в полза на АТЕС е,че не ги даваш тези пари на веднъж,а ако изкарат 45-50 000 км. направо АТЕС е пълен победител.

С една Алфа винаги са нужни пари под ръка,за 70 000 км. може да и се случат 70 000 неща.
            Пропускате в тези сметки нещо много важно и съществено, което винаги се увеличава във времето - човешкият труд!
            Ако в БГ ти ги монтира някой за 50 лв. - ОК, но в Гърция или друга нормална държава, както и в читави сервизи тук - цената няма да е 25 евро. Което автоматично прави сметките с евтините части грешни
            Не искам да добавя и загубата от време, през което колата е в сервиз, а човек дава пари за таксита или пропуска други ползи.
            И на последно място - рискът от евтини части!

Ще го кажа от личен опит - преди години купувах евтини части и постоянно колата ми се е трошеше - сменяш едно, после друго се обажда и т.н. Последните 5-6 год. залагам само на качествени, по възможност оригинални, купувани от чужбина (за по-сигурно) и смея да твърдя, че излиза в пъти по-евтино! Колкото и странно да звучи.
            Да, дават се накуп повече пари, но ако някой не може да си позволи даден ремонт по колата, защо я купува? Притежанието на автомобил не е само бензин/дизел или ГО!

п.с. Колега, иначе си много прав специално за Алфите - винаги трябва да имаш едно наум и пари под дюшека, ако си решил да притежаваш кола от тази марка, т.к. тя изненадва с всичко
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
              Пропускате в тези сметки нещо много важно и съществено, което винаги се увеличава във времето - човешкият труд!
              Ако в БГ ти ги монтира някой за 50 лв. - ОК, но в Гърция или друга нормална държава, както и в читави сервизи тук - цената няма да е 25 евро. Което автоматично прави сметките с евтините части грешни
              Не искам да добавя и загубата от време, през което колата е в сервиз, а човек дава пари за таксита или пропуска други ползи.
              И на последно място - рискът от евтини части!

Ще го кажа от личен опит - преди години купувах евтини части и постоянно колата ми се е трошеше - сменяш едно, после друго се обажда и т.н. Последните 5-6 год. залагам само на качествени, по възможност оригинални, купувани от чужбина (за по-сигурно) и смея да твърдя, че излиза в пъти по-евтино! Колкото и странно да звучи.
              Да, дават се накуп повече пари, но ако някой не може да си позволи даден ремонт по колата, защо я купува? Притежанието на автомобил не е само бензин/дизел или ГО!

п.с. Колега, иначе си много прав специално за Алфите - винаги трябва да имаш едно наум и пари под дюшека, ако си решил да притежаваш кола от тази марка, т.к. тя изненадва с всичко
              В България смяната на носачи е 50 лева в Гърция е 35-50 евро в читав сервиз с тенденцията тези цени да падат,изключени са оторизираните сервизи.....
              Загубата на време да в важен фактор,но за колко време се сменят комплект носачи?

Comment

В България смяната на носачи е 50 лева в Гърция е 35-50 евро в читав сервиз с тенденцията тези цени да падат,изключени са оторизираните сервизи.....
                Загубата на време да в важен фактор,но за колко време се сменят комплект носачи?
                35-50 евро за един носач ли?
                Alfa-Romeo 156 2.5 V6
                Yamaha MT-09 Tracer

Comment

• Първоначално публикувано от VooDoo-37 Покажи съобщение
                  35-50 евро за един носач ли?
                  За комплект горни и долни,за пари за труд иде дума.......все пак Гърция не е Швеция

Comment

• Баси, аз отивам в Гърция да ги смянам щом ще ми излезе 70-100лв смяната на всички.
                    Колега, според мен това май са цени само за двойка горни или долни носачи.
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Баси, аз отивам в Гърция да ги смянам щом ще ми излезе 70-100лв смяната на всички.
                      Аз смених всички носачи (горни+долни, четирите), за 60 лв.
                      Тук в Шумен
                      Недей да ходиш до Гърция, ами си потърси по-нормален сервиз
                      Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

• Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                        Тук в Шумен
                        A аз ги смених за 65 лева в Благоевград,комплект горни и долни носачи плюс вътрешни,външни кормилни накрайници и биалетки-беалетки........в Гърция можех да го направя за 50 евро.

---------- Post added at 01:27 ---------- Previous post was at 01:22 ----------

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                        Баси, аз отивам в Гърция да ги смянам щом ще ми излезе 70-100лв смяната на всички.
                        Ми определено в Гърция някои оригинални части и консумативи са по-евтини от България,сега и със спада на цените за труд може и да стане по-евтино обслужването тук.

Comment

• Първоначално публикувано от d1lian Покажи съобщение
                          И аз съм решил да слагам от тия, обаче търся колега да правим партия че на мен ми трябва горен-ляв и долен десен. На някой ако му трябват другите 2 да пише на ЛС
                          Все още търся партньор

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

• Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                            Тук в Шумен
                            Абе за цените в провинцията е ясни, ама това не ни грее особено, защото в София са двойно (за по малко от 30лв работа на насач няма да намериш тук), а и не става да дойда до теб, защото пък тогава ще ми излязат "златни". Сигурно ако се разтърся мога да намеря някъде, където и по-евтино ще ги сменят, ама честно казани в разни незнайни сервизи със съмнителни способности не си карам колата, че после поразиите могат да се измерват в много големи цифри.
                            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Абе за цените в провинцията е ясни, ама това не ни грее особено, защото в София са двойно (за по малко от 30лв работа на насач няма да намериш тук), а и не става да дойда до теб, защото пък тогава ще ми излязат "златни". Сигурно ако се разтърся мога да намеря някъде, където и по-евтино ще ги сменят, ама честно казани в разни незнайни сервизи със съмнителни способности не си карам колата, че после поразиите могат да се измерват в много големи цифри.
                              30 лева на носач,демек за комплект горни и долни 120 лева=61,53 евро......европейска работа бреййййй,то в Солун верно по-тънкач.....

Comment

Аз също не бих се доверил на гаражни сервизи, ама все пак зависи и от сложността на работата. Все едно да отидеш в специален сервиз, за да си смениш акумулатора. Не че и дребните неща не могат да ги оакат, ама все пак смяната на носачите не е кой знае каква работа и няма много възможности за грешка
                                Кво толкоз има да се развият няколко гайки и после да се завият пак.. не е особено сложно, стида да имаш условията да го направиш.
                                Та за това според проблема си избирам и сервиза, а според мен носач могат да ти сменят и в най-забутания селски сервиз и не е необходимо за щяло и не щяло да наливаме по една чанта пари за ремонти
                                Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Working...
                                X